Ulossulkemisesta tunneyhteyteen – uusin valmennus!

Jokainen meistä haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi. Erityisesti etätöiden jälkeisenä aikana yhteenkuulumisen tarve on vahva. Huomioidaanko tätä teidän työyhteisössnne riittävästi? Onko teillä koskaan kiinnitetty huomiota yhteisön ulkopuolelle jättämiseen?

Ostrakismi tarkoittaa sosiaalista ulossulkemista. Yhteisöön kuuluminen on ihmisen perustarve ja esimerkiksi työyhteisöstä ulkopuolelle jättäminen voi olla hyvin traumatisoivaa. Sairauslomien syissä sosiaalinen ulossulkeminen on yllättävän merkityksellinen tekijä – kiinnittämällä siihen huomiota vaikutat olennaisesti henkilöstön kestävään hyvinvointiin!

 

  • Työpaikalla koettu ostrakismi on yleisempää kuin esimerkiksi ahdistelu tai häirintä. (O’Reilly ym. 2015)
  • Ostrakismi on ahdistelua ja häirintää voimakkaampi aiheuttamaan esimerkiksi erilaisia terveysongelmia, sitoutumattomuutta ja työtyytymättömyyttä
  • Ostrakismia kokeneet irtisanoutuvat todennäköisimmin kuin ne, jotka ovat kokeneet pelkästään häirintää. (O’Reilly ym. 2015)
  • Terveydenhuollon työntekijöistä (N=569) jopa 73 % oli kokenut ostrakismia työpaikalla viimeisen vuoden aikana (Manninen ym. 2023)

Opit tunnistamaan ilmiötä ja saat työkaluja sen käsittelyyn

UUSIN Tunnemenestys™-valmennuksen osa Ulossulkemisesta yhteyteen on kaksiosainen kokonaisuus, jossa vahvan teorian lisäksi on käytännöllisiä, luovia harjoitteita. Opit tunnistamaan ilmiötä, sanoittamaan sitä ja saat työkaluja käsitellä asiaa asianosaisten kesken. Kouluttajana tässä on Ulla Remeksen työparina Itä-Suomen yliopistosta sosiaali- ja terveysjohtamisen laitokselta Sirpa Manninen, joka tekee aiheesta väitöskirjatutkimusta ja viimeistelee viimeistä artikkeliaan. On mahdollista tilata myös puolen päivän ilmiön esittelypaketti (kysy tarkemmin matkaehdoista).